Welkom bij Joy of Little Treasures

Als dierenvriend en kleinzoon van een boer was ik altijd al heel sterk begaan met het wel en wee van dieren.
Op de oude boerderij van mijn grootvader heb ik altijd verschillende soorten dieren gehouden, gaande van sierganzen, sierkippen, geiten, honden en katten … tot uiteindelijk mijn eerste miniatuurpaardje in 2008. De aankoop van mijn eerste miniatuurpaardje bestond uit een dubbelkoop, de toen drachtige en op leeftijd zijnde ‘Joyce Elegant Hof te Ruitegem’ en EHR Zycata Little Eurobuck. Later volgde de aankoop van een halfzusje van Zycata, EHR Amica Buck en nog later volgende de aankoop van mijn eerste Amerikaans miniatuurpaardje Sunrise Estates What a Treasure.

Deze namen van mijn eerste paardjes hebben geleid tot mijn uiteindelijke stalnaam
Joy of Little Treasures, kortweg JLT.

Bij Joy of Little Treasures dragen we de zorg voor onze paardjes hoog in het vaandel. Wij bieden onze paardjes een warme thuis en hechten ook belang aan de motieven van eventuele kopers. Daarom selecteren wij zorgvuldig eventuele kopers en houden wij graag contact met hen om zo onze paardjes te kunnen blijven volgen.
Bij het kweken van miniatuurpaardjes streven wij vooral naar verfijning en verbetering van de standaard. Hierbij is het uiteraard van belang om zowel merries als hengsten zorgvuldig te selecteren.

Momenteel is mijn stal niet langer gevestigd op de oude boerderij van mijn grootvader, maar kan u ons terugvinden in het Oost-Vlaamse Aalst. Er zijn nog enkele miniatuurpaardjes bijgekomen. Daarnaast heb ik nog steeds enkele geiten en kippen.

Waarom er ook een Whippet in het logo voorkomt?
Samen met mijn vriend, Pieter, hebben wij heel lang getwijfeld over welk ras en type hond bij ons past. Zelf was ik fan van de Franse Buldog. Om verschillende redenen en na een lange zoektocht zijn we samen uitgekomen bij de Whippet.
Wij dragen dit ras een zeer warm hart toe, we zijn dan ook actief in de Belgische Whippet Club.

Welkom op onze website. Geniet samen met ons van de vreugde die onze dieren ons brengen.

Kurt en Pieter